Никола Стоянов: Цените на новото строителство в София с ръст от 7% през 2019-та

29.10.2019, STONEHARD

Новото строителство продължава да бъде най-атрактивно на пазара на недвижими имоти в столицата. Това показа първото издание на специализирания семинар за ново строителство, организиран от агенция Stonehard.

Събитието се състоя в София на 26 октомври в хотел Crystal Palace и премина при огромен интерес.

Никола Стоянов, основател и собственик на aгенцията, направи кратък анализ на пазара на недвижими имоти в столицата и също отбеляза продължаващата тенденция новостроящите се сгради на комуникативни локации да са най-предпочитани.

Стоянов цитира данни събрани от агенциите в корпоративната група, на която той е основател и собственик - Luximmo, Super Имоти, Stonehard и Property.bg. Според тях 60% от всички сделки през тази година са с имоти в нови или новостроящи се жилищни сгради, което е ясен показател за това колко голям продължава да бъде интересът към тях.

По данни, изнесени от Стоянов, има среден ръст от 7% на цените на новото строителство в София за последната една година и се очаква тази тенденция да продължи и в бъдеще.

Според Стоянов клиентите избират новото строителство заради:

- Значително по-изгодните цени;

- Възможността за разсрочено плащане;

- Големият избор от жилища в началния етап на проектите;

- Високото качество, естетиката, енергоефективността;

- Възможността за покупка с ипотека;

След анализа на Никола Стоянов консултантите на агенцията представиха своята селекция от атрактивни жилищни проекти в столицата, като фокусът им беше върху добрите цени и близостта до метростанция.

Поради огромния интерес към събитието агенция Stonehard предвижда следващо издание на семинара, отново посветен на новото строителство в столицата.

Вижте повече за събитието тук!

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин