10 ексклузивни жилищно-инвестиционни проекти на Stonehard в София

23.10.2019, STONEHARD

Агенцията за ново строителство и инвестиционни имоти STONEHARD събра в портфолиото си редица проекти с ексклузивни права. По тези обекти агенцията работи на принципа

„Оферта директно от инвеститор, без комисиона от купувача“!

Всичките комплекси са дело на доказали се във времето строително-инвестиционни компании и водещи архитекти.

При строителството се ползват материали от най-висок клас, общите части са качествено завършени, а апартаментите се предават по БДС (на шпакловка и замазка).

Жилищата могат да бъдат завършени "до ключ" по желание на купувача, а обзавеждането се предоставя по поръчка от дъщерната мебелна компания на инвеститора на изключително изгодни цени с отстъпки до 20% от каталожните цени.

По време на строителството жилищата се предлагат на атрактивни цени с гъвкави схеми на плащане.

Предлага се и възможност за закупуване на жилище с ипотечен кредит на преференциални условия от SUPER CREDIT – лицензиран кредитен консултант.

Представяме ТОП 10 ексклузивни комплекси ново строителство в София, в които можете да се сдобиете с жилище за собствено ползване или с инвестиционна цел за отдаване под наем.

1. VERDE - мащабен жилищен проект близо до центъра в тих и зелен район на квартала „Хаджи Димитър“

Комплексът се изгражда на голяма отворена площ с много добър изглед към Витоша.

Едно от най-големите преимущества на комплекса е неговата централна локация – намира се на границата на кварталите „Оборище“ и „Хаджи Димитър“, на пешеходно разстояние от идеалния център на София, бул. “Дондуков“ и парка „Заимов“.

Само на 3 минути пеша от комплекса е новата метростанция „Владимир Вазов“, а спирките на тролейбусите 2 и 4 са на около 5 минути пеша.

Територията на комплекса ще бъде богато озеленена, ще има места за отдих и детска площадка. Пред самия комплекс ще бъде засадена кестенова гора.

Комплексът се състои от 5 свързани блока с голям избор от двустайни и тристайни жилища, с възможност за обединяване на съседни апартаменти. Сградите са с мазета, гаражи и паркоместа, магазин и ресторант.

Цени на старта от 850 евро за всички апартаменти на всички етажи.

2. Bissera Residence - модерна сграда до парк "Гео Милев" и метро

Bissera Residence е нова емблематична сграда в спокойния квартал \"Слатина\", която предлага 2-стайни и 3-стайни жилища с практични разпределения на стартови цени от 811 €/м² без конкуренция в района.

Локацията на сградата предоставя бърз достъп до булевардите „Ситняково“ и „Цариградско шосе“, както и до центъра на София. На 900 м от сградата е предвидена нова метростанция.

Ключово предимство е разположението на сградата в близост до парка „Гео Милев“ с места за отдих и детски кът.

Кварталът привлича с добрата инфраструктура, отлично реновираните зелени зони, учебни заведения, търговски и медицински център, изобилието от разнообразни вериги хранителни магазини и ресторанти, без прекомерно застрояване.

Жилищната сграда е проектирана на 7 етажа, като партерният е предназначен за магазини. За удобство на живущите са предвидени складови помещения на всички етажи.

Обособен е и вътрешен двор, както и атриум, минаващ през през цялата височина на блока, които служат за естествено осветление и вентилация.

В архитектурният проект са заложени вертикални елементи, чиято роля е да издължават фасадата и да ѝ придават по-елегантно излъчване. Някои от обемите са решени с облицовка клинкер, който е по-луксозен строително-архитектурен материал, предпочитан заради високите си технически показатели. Плътната му структура подсигурява ниска изтриваемост и устойчивост към външни въздействия и в допълнение придава топлина и уют.

“В стремежа си да задоволим и най-капризните клиенти, сме проектирали една безупречна сграда без никакви компромиси, която се надяваме да се впише успешно в градската среда и да допринесе за по-модерния облик на района.“ - коментират архитектите на проекта.

3. Жилищен комплекс Comfort Residence – Симеоновско с удобно разположение и отлична инвестиционна възможност на атрактивни цени от 880 €/м²

Сградата се намира на втора линия от булеварда „Симеоновско шосе“, на спокойно място навътре в квартала „Малинова долина“ и на метри от голям супермаркет Fantastico, работещ денонощно.

Наблизо има спирка на градски транспорт (на 200 м) и бъдеща станция на метро, които осигуряват връзка с Околовръстното шосе, центъра на София и със Симеоновския кабинков лифт, съответно и с природен парк Витоша.

Жилищната сграда се състои от 4 блока с 5, 7 и 8 етажа. Отличава се с модерна архитектурна визия, минимални разходи за енергия и поддръжка на помещенията и нисък процент общи части – около 13%.

Перфектно оптимизираните жилища в този комплекс са подходящи за инвестиция или собствено ползване. Апартаментите имат огромен потенциал за генериране на доходност от наеми (дългосрочни или краткосрочни на нощувки) и целогодишна заетост в квартал с високо търсене от млади хора и професионалисти, заради близостта на Студентски град и Бизнес парка, разположен в кв. „Младост 4“, само на 5 минути път.

4. „Златните мостове“ - съвременна сграда с авторитетен облик на тиха озеленена улица до Mall Bulgaria

Едно от най-съществените предимства на сградата е нейното удобно и комуникативно местоположение в южния квартал „Манастирски ливади – Изток“, на 5 минути пеша от бул. „България“ и бул. „Тодор Каблешков“, на около 10 минути път от НДК, близо до магазини, Billa, Jumbo, развлекателни и здравни заведения, както и голяма открита детска площадка точно срещу блока. Сградата граничи с малки тихи улички и озеленени площи, скрита от шума на близките булеварди.

Жилищният блок се отличава с каменната си фасада, която освен красив външен вид, гарантира дълговечност на сградата.

Планирани са 48 апартамента (двустайни, тристайни и четиристайни) на цени 1 100 €/м².

Блокът ще има стоматологична клиника, магазини и кафене, както и наземни и подземни паркоместа, подземни гаражи с врати и гаражи на партер, излизащи директно на улицата.

5. Via Bulgaria: Нов комплекс от две сгради на бул. "България": Комплекс Via Bulgaria 1 и Комплекс Via Bulgaria 2

На булевард „България“, само на 20 мин път от НДК, напредва строителството на Via Bulgaria – новия знаков проект на София. Двете многофункционални сгради на Via Bulgaria се извисяват в източната част на кв. „Манастирски ливади“, до южната дъга на Околовръстен път.

Bulgaria Mall, Billa и Jumbo се намират на 10 мин пеша по алея, а само за 5 минути се стига до болница „Света София“, ресторант „Виктория“, няколко банки, магазини за мебели и магазини за спортни стоки.

Сградите веднага привличат внимание с модерната си визия – стегната елегантна архитектура, без пресилени цветове и форми.

Окачената фасада е от стъкло-фибробетон с детайли от стъкло, алуминий и камък в графитено сив и бял цвят. 4-те заоблени ръба на сградите придават специфичност на формите отвън и разнообразие в интериора вътре.

Френските прозорци в цялата сграда разкриват по най-добрия начин гледката към Витоша и цяла София, откриваща се още от ниските етажи.

Покупката на жилище точно тук е чудесна инвестиция, както за собствено обитаване, така и за отдаване под наем с цел генериране на висока доходност. Прогнозната доходност от наеми е 5-7% годишно. Осигурено е професионално управление на сградата и работа с наемателите.

Предвидени са достатъчно паркоместа – външни и в подземния паркинг на 2 нива с удобен и безопасен достъп.

Планирано е и озеленяване на прилежащата територия.

Сградите на Via Bulgaria разполагат с едностайни, двустайни и тристайни апартаменти и пентхауси, офиси, както и шоурум с лицева част, обърната към булеварда.

Районът е предпочитан за инвестиция и имотите бързо се разпродават. Докато обектите са в строеж - могат да бъдат закупени на изгодни цени от 990 €/м² (Без ДДС).

6. Резиденция "Малинова долина" — модерна жилищна сграда в напреднал етап на строителство, с очакван Акт 16 в края на 2019 година

Разположена на тиха вътрешна улица в квартала „Малинова долина“, сградата се радва на тих и спокоен район, с перфектни гледки към Витоша и чист въздух. Достъпът до широкия булевард "Симеоновско шосе" се осъществява бързо, а по него лесно се достига до центъра на София или до Околовръстния път.

Районът е подходящ, както за семейно обитаване и отглеждане на деца, така и за отдаване под наем, заради близостта си до Студентски град и големите офисни паркове в кв. „Младост“, до които се достига с автомобил за броени минути.

В непосредствена близост се намират супермаркетите „Фантастико“ (Симеоновско шосе) и „Кауфланд“.

В сградата има 45 двустайни и тристайни апартамента на цена 850 €/кв.м с включени безплатни мазета. Налични са за продажба и паркоместа в подземен паркинг и в двора на комплекса.

7. Nove Homes - жилищен комплекс от 14 сгради в кв. „Красно село“

Амбициозният проект Nove Homes включва 14 жилищни сгради с 556 апартамента на цени от 950 €/м². Повечето сгради са 8-етажни, най-високите сгради са две - с 16 и 12 етажа, най-ниската сграда е с 5 етажа. Сградите разполагат с достатъчно мазета и складове, гаражи и паркоместа за автомобили и велосипеди в паркинг на 2 нива.

Комплексът е с безупречно местоположение – до нова метростанция, на около 10 минути от центъра на София, с бърз достъп до Южен парк и Южната тангента на Околoвръстен път.

Комплексът ще бъде изграден върху площ от 27 дка, зад поредица сгради, намиращи се на локалното платно на булеварда, което го превръща в тиха и спокойна жилищна зона с изглед към Витоша, с добре развита пътна и обществена инфраструктура.

Около сградите са проектирани обширни паркови пространства с богато ландшафтно озеленяване, с детски площадки, сух фонтан, пейки и беседки, както и вътрешни пешеходни алеи.

8. Нови жилища на ул. Черковна, в централната част на София

Жилищният комплекс е търсен заради изгодните цени на апартаментите от 935 €/м² и местоположението си в широкия център на София - на ул. „Черковна“, близо до метростанция „Владимир Вазов“, на 10 минути пеша от централната улица "Оборище".

Софийският университет е разположен на около 20 минути пеша или 5 минути с кола, а мол "Сердика Център" е на около 15 минути пеша или 4 минути с кола.

В района има много магазини, супермаркети, училища и детски градини.

Комплексът е разделен на 3 сгради с 8 жилищни секции. Разполага с вътрешен озеленен двор с места за почивка и без достъп за автомобили.

Освен жилищна част с апартаменти, комплексът включва търговска зона с магазини и заведения, банка и дентално студио. На сутеренните нива са разположени местата за паркинг и гаражи за всяко жилище.

9. Comfort Residence – Люлин Център

Жилищен проект, със стартирало строителство юли 2018 и планиран срок на завършване – декември 2019 г. Комплексът се състои от две сгради, чудесно позиционирани в най-модерната и атрактивна част на квартала – "Люлин Център".

Сградите са разположени на тихо и спокойно място, в близост до метростанция "Люлин" (300 м), трамвайна спирка, хипермаркет BILLA и магазин Фантастико. Районът е с отлично изградена инфраструктура, позволяваща бърз и удобен достъп до центъра на София, посредством големия булевард "Царица Йоанна".

"Люлин център" предлага широка палитра от търговски услуги, удобства, спортни центрове, места за отдих, тренировки и забавления само на крачки разстояния. В удобна близост се намират спортен комплекс „Сиконко”, плувен басейн, училища и детски градини.

Сградите са на 5 и 6 етажа с двустайни, тристайни апартаменти и мезонети.

Жилищата са на атрактивни цени от 667 до 899 €/м².

10. "Comfort Residence - Овча Купел" - комфортни жилища до метро и удобства

Модерната сграда с апартаменти и търговски обекти е разположена на ул. \"Централна\" в кв. „Овча Купел 2“.

Местоположението на сградата е изключително комуникативно – само на няколко крачки от сградата има спирки на градски транспорт, новоизграждаща се метростанция, болница "Доверие", супермаркети BILLA, LIDL и Фантастико, пазар, автоуслуги, сервизи, бензиностанции, разнообразие от магазини, училища, детски градини, зелени площи, банки, заведения и пощенски клон.

Сградата се намира на тихо място, недалеч от широкия булевард "Президент Линкълн", а достъпът до Околовръстното шосе на София е в рамките на 3-4 минути с автомобил.

За района са характерни големите междублокови пространства с много зеленина, детски площадки и достатъчно място за паркиране, което е едно от най-големите предимства на квартал "Овча Купел".

В 6-етажната жилищна сграда са разположени 40 апартамента, радващи се на благоприятни изложения и гледки към Витоша и града. Цените им започват от 880 €/м².

На партерното ниво са разположени 9 магазина, 2 гаража, както и паркинг за велосипеди.

Подходът към подземното ниво е покрит с озеленени перголи, отвеждащи автомобилите към прилежащите паркоместа, които са предвидени за всеки апартамент.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин