S-Tower на корицата на сп."Градът" - смела крачка в бъдещето

26.04.2023, Градът.bg

S-Tower на корицата на сп.

Ексклузивният проект от портфолиото на LUXIMMO S-Tower си заслужи корицата на най-уважаваното издание за архитектура и градоустройство в България - сп."Градът".

Прочетете целия брой 2 на сп."Градът" тук!

Иновативната кула бе представена от инвеститорите от АТГ Пропъртис и Софавто и главният проектант арх. Захариев.

Вижте повече за S-Tower тук!

- Г-н Кацаров, г-н Георгиев, може ли да започнем с предисторията на S-Tower - идея и концепция на проекта в резюме? Какви са предимствата на натрупания опит и основните изводи от Via Bulgaria 1?

Когато стартирахме 2018 година с Via Bulgaria 1, не познавахме столичния пазар и клиенти, но имахме ясната идея, че искаме да построим елегантна и модерна сграда. Това всъщност се оказа печеливша и успешна идея, която реализирахме и продължихме с Via Bulgaria 2. S-Tower е естественото надграждане на двата ни предишни проекта. Идеята за кула, която да впечатлява с визията си, дойде от собственика на терена и партньор в това начинание - Софавто. Столицата има нужда от красиви и запомнящи се сгради, такива, които да покрият изискванията на модерния градски човек, на когото идеята за дом на високо е повече от примамлива.

Понятието „архитектура” съдържа красотата по дефиниция и в този ред на мисли нека го разгледаме като изкуство, което е най-достъпното и видимо за хората. За една картина например трябва да посетим музей, а архитектурните решения са всеки ден пред нас в градска среда. Ето защо решихме, че е нужно да построим изключително амбициозен проект откъм визия, за да стартираме заедно с други мотивирани строителни компании комплексна визия за градско възстановяване и развитие.

Вертикалното строителство е изключително популярно в чужбина и отдавна високите сгради не се строят заради липсата на пространство, а заради естествения стремеж на хората да са по близо до облаците.

- Кои са основните участници в инвестиционната инициатива - инвеститор, проектант, изпълнител, консултант, като гарант за качеството и успеха на проекта?

Както вече споменахме - собственик на терена и наш партньор e Софавто. Разбира се, амбициозните идеи са предизвикателство за проектиране и затова се доверихме на арх. Ангел Захариев и неговия екип да превърнат тази футуристична визия във функционални жилищни и бизнес площи.

Арх. Захариев, който тази година беше отличен със специална награда на конкурса "Сграда на годината", описва S-Tower така: „Със своите флуидни и обтекаеми форми, плавно преливащи пространства, изобилие от светлина и усещане за простор, S-Tower е носител на новата архитектурна естетика на XXI век.

Тази жилищна кула съчетава елегантност и блясък, откроява се, обогатява средата и допринася за цялостното развитие на района. Специфичният материал на плътните части на фасадата, наподобяващ розово злато, прави проекта уникален за тази част на Европа и със своя блясък и променящ се образ през различните части на денонощието ще допълва динамичните форми на сградата.“

По отношение на различните типове жилища, които да предложим, многократно се консултирахме и с нашия ексклузивен партньор в продажбите – LUXIMMO. Контрола сме поверили на инж. Генадиев, който е носител на три награди „Сграда на годината“, а за самото строителство ще заложим на вече проверени във времето подизпълнители.

- Какви са предимствата на актуалния район на бул. "Г. М. Димитров" с близостта на Студентски град и най-новия проект NV Tower като потенциал за оформяне на ключова дестинация освен лесната достъпност?

S-Tower e разположена на бул. "Г. М. Димитров" - един от емблематичните за нашия град булеварди, на който се извисяват множество ключови за София сгради - бизнес сгради от клас А, NV Tower, в района са комплексите “Диамант І”, ”Диамант ІІ”, “Тинтява 63”, един от най-добрите СПА центрове в столицата ни - Este Fitness & SPA, кулите на Софарма и Литекс. Избрахме локацията, защото сме сигурни, че S-Tower ще се впише хармонично в тази съвременна жилищна и бизнес среда, но и ще се отличи със своята футуристична визия.

По градоустройство този район е отреден за високи сгради и небостъргачи, чиито архитектурни решения вече са в ход и се осъществяват по целия булевард. Бъдещето несъмнено е отредило бляскавия му облик и конкурирането с емблематични локации по света.

Разбира се, жилищата в района са с много добра възвращаемост и с високи наемни цени, което прави инвестицията в недвижими имоти там сигурна и печеливша.

- Какви са основните функции и колко са основните функционални единици - жилища, жилища и обслужващи търговски, офиси?

S-Tower е многофункционална кула с множество луксозни апартаменти, 2 впечатляващи пентхауса, 6 офиса, търговски площи и две подземни нива паркоместа.

- Какви са особеностите на размерите и функционалните разпределения на жилищата?

Постарали сме се да предложим различни типове апартаменти - едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни. Офисите и търговските площи също предлагат различни квадратури. Освен това има възможност и за обединение, ако това ще задоволи изискванията на клиентите ни.

- Предвидени ли са ексклузивни жилищни обекти?

Двата пентхауса на последния етаж на S-Tower са проектирани като абсолютни трофейни имоти. Гордеем се, че ще можем да предложим апартаменти с подобни впечатляващи параметри, които да могат да бъдат превърнати в едни наистина забележителни домове. Те ще са едни от най-скъпите пентхауси на българския пазар до този момент, отличаващи се с изключителни 360-градусови панорами.

- Какви са различните функционални решения за по-висок комфорт - височини на помещенията, рецепция и общи части, ОВК инсталации, настилки и облицовки и други?

В S-tower заложихме на високите тавани в апартаментите - 2.80 м светла височина и още по-впечатляващите 8 метра във фоайето на сградата.

Общите части и рецепцията ще бъдат с изключителен дизайн. Те ще бъдат внимателно селектирани спрямо последните тенденции на пазара. Това показва и опитът ни от Via Bulgaria 1 и 2 - имахме одобрена визия, която променихме при изпълнението ѝ просто защото държахме да сме в крак с най-доброто, което пазарът може да предложи в актуалния момент.

Запомнящата се визия е безспорно предимство, но от изключителна важност е енергийната ефективност на всеки проект. Нашите все по-взискателни клиенти държат на това повече от всякога и със S-Tower ние ще отговорим на високите им изисквания с шумо- и топлоизолация преди замазка и в междинните зидове с вата и двоен ред тухли.

S-Тower ще бъде още с централно отопление и изградена климатична инсталация.

- Как е осигурено паркирането?

Наясно сме, че изискването към модерните сгради е за достатъчен брой паркоместа - подземни и надземни. Предвидили сме достатъчно паркоместа, съобразени с нуждите на бъдещите собственици, като предлагаме и места за електромобили със собствени зарядни станции.

- Каква е ролята на визията и фасадата за повишаване на престижа на обитаване?

Фасадата на S-Тower бе проектирана повече от година. Още с първите ни две сгради в столицата разбрахме, че това е изключително важен елемент за успешната реализация на всеки проект.

Нашите клиенти избират да инвестират в сградите ни, защото качественото изпълнение и смелата визия ги превръщат в емблематични проекти, а това носи добавена стойност за техните домове и инвестиционни имоти. Но нека не забравяме и богато озеленената градина, в която бъдещите собственици ще могат да намерят уединение или да прекарат време със семейство и приятели.

S-Tower наистина е смела крачка в бъдещето, а фасадата от розово злато несъмнено ще отразява залезите по един незабравим начин, който и ние самите нямаме търпение да видим.

- Предвид пазарната ситуация и търсенето - какви са предимствата на жилищните проекти в момента?

Пазарна ниша за луксозни и емблематични имоти винаги ще има, защото тяхната стойност се увеличава във времето. Такива проекти променят градския облик, предизвикват въображението, превръщат се в символи на прогрес, развитие и амбиция. След успешно реализирани две такива сгради в столицата стартираме S-Tower с ясната идея да създадем нещо изключително. Смятаме, че търсещите клиенти са узрели за подобен проект, и сме готови да го предложим.

- Предвидени ли са финансови схеми за улеснение за купувачите?

Имаме стандартна схема на плащане, но сме гъвкави и към всеки клиент подхождаме индивидуално.

- Какъв е таргетът на клиентската група на S-Tower?

Модерният градски човек, който има отношение към пространството, което обитава.

S-Tower ще бъде създадена с ясната представа за този човек и потребностите му. Както твърди арх. Захариев: „В съвременния глобален свят хората изпитват все по-голяма потребност от чувства на принадлежност и идентичност. Те има нужда да се асоциират с техния град, квартал, сградата, която обитават, и това може да се постигне със средствата на архитектурата. Ако сградата, която обитават, е елегантна, открояваща се, представителна, това действа положително на нейните обитатели и повишава жизнения им стандарт.“

- На какъв етап е проектът и какви са сроковете за неговата реализация?

Проектът е преди разрешение за строеж, а като срок на завършване сме предвидили три години от откриване на строителна линия. Вярваме, че опитът ни и екипите, на които залагаме при изграждането на сградата, ще ни позволят да я построим дори по-бързо.

Вижте всички налични жилища в S-Tower тук!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин