Статия в trud.bg: В Дубай поскъпването на жилищата ще продължи

07.03.2023, trud.bg

Статия в trud.bg: В Дубай поскъпването на жилищата ще продължи1 - Stonehard

Очакват покачване с 3%

Има добри условия за инвестиции

Цените на жилищата в Дубай ще продължат да нарастват, но по-бавно спрямо предишните години, тъй като по-високите ипотечни лихви и кризата с разходите за живот ще намалят чуждестранното търсене, показва анкета на Ройтерс сред анализатори на имотния пазар. Прогнозите са за ръст на цените на жилищата с около 3% през 2023 г.

Значителна част от купувачите в Дубай са чужденци, които търсят луксозни имоти, в които да вложат парите си.

“Търсенето на жилищни имоти в Дубай достигна исторически връх, но тази тенденция може да се промени заради растящите разходи за живот, увеличаващите се ипотечни лихви и очакваното ново предлагане”, казва Хайдер Туайма, директор и ръководител на имотните проучвания в компания за недвижими имоти.

Свръхпредлагането на жилища от предишни години спаси нагорещения имотен пазар в Дубай, поддържайки достъпността им под контрол. Много други имотни пазари се борят с главоломна инфлация при жилищните цени. Попитани как ще опишат нивото на цените на жилищата в Дубай по скалата от 1 до 10 (най-евтино до най-скъпо), средният отговор на анкетираните от Ройтерс е шест.

“Предвид факта, че Дубай продължава да бъде пазар на купувачи, строителните предприемачи ще се въздържат да увеличават значително цените. Затова достъпността може да продължи няколко години”, казва Анудж Пури, председател на консултантска компания на пазара на имоти. Цените в Дубай правят имотния пазар привлекателен както за местни, така и за чуждестранни инвеститори.

Настоящата статия е авторска и правата върху нейното разпространение принадлежат на нейния автор. Всички снимки, текстове, видео клипове, графични материали и банери в тази статия са собственост на автора и са защитени по закона за авторското право на Република България. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с автора, за да получите разрешение.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин