Новата сграда в семейството Comfort Residence

03.04.2019, vagabond.bg

Новата сграда в семейството Comfort Residence е ситуирана в един от най-бързо развиващите се квартали Овча купел

Арх. Сергеев разкажете ни за последната сграда от семейството COMFORT RESIDENCE. Защо я направихте в така изразени квадратни форми?

За мен комфортът на обитаване е от първостепенно значение, а жилищните сгради с ортогонални форми се изпълняват, възприемат, обзавеждат, експлоатират и поддържат много по-добре отколкото заоблените. Всъщност това не е малко. За мен е важно дадена сграда да бъде вписана в заобикалящата я среда, която в случая са сгради от близкото минало с предимно правилни форми в обемите си.

Какво задание Ви дадоха инвеститорите и как смятате, че се справихте със задачата?

Заданието беше изключително прецизно и задълбочено направено на база пазарно обследване. В него се искаше сграда, която да е адаптирана към съвременните тенденции. Сграда, която да бъде достъпна със своята визия и функционалност, ориентирана изцяло към потребителя. Сграда, която да бъде вместена в рамките на приетия бюджет, но да бъде разпознаваема и запомняща се с визията си.

Какво Ви вдъхнови за сградата?

Винаги сме били обърнати към водещите технологии, тенденции, материали, визия и функционалност в строителството, както на локално, така и на световно ниво и тук сме адаптирали всяка новост, която ни е впечатлила с нещо.

С какво се отличава сградата на COMFORT RESIDENCE Овча купел от другите подобни ново строителство в района?

Това, което мога да кажа за сградата COMFORT RESIDENCE е, че постигнахме изключително съвременна визия чрез строги геометрични форми, едри и отчетливи обеми, които подчертават семплата красота на сградата. Идеята ми беше да се придържаме изцяло към минималистичен стил. Също така важно предимство за сградата е нейното местоположение, което се намира в непосредствена близост до метростанция. От основна важност е и нейното качествено изпълнение. Смятам, че това я прави изключително атрактивна сграда за бъдещите жители.

Каква е добавената стойност за собствениците на апартаменти, от която ще се възползват, когато обитават Вашата сграда?

Предимствата на сградата са много. Ще се опитам, без да ставам обстоятелствен, да изброя основна част от тях. Нека първо да отбележим високото ниво на технологичност в сградата – вложените материали в нея са на утвърдени производители, енергоефективност, модерна визия, обща функционалност на сградата и нейната локация в близост до метростанция, както и чисто новата инфраструктура са част от предимствата, които ще притежават бъдещите собственици.

Разкажете накратко за материалите и строителните решения, които са вложени в сградата?

Вложените материали в сградата са съгласно всички последни тенденции. Основно са заложени такива на водещи немски и световни производители. Относно технологичните решения на сградата са търсени максимална флексабилност на функцията посредством безгредовата стоманобетонова конструкция. Предвидени са висок клас керамични тухли с цел високо шумопоглъщане, луксозни общи части и не на последно място устойчива вертикална планировка и озеленени площи съгласно проект.

Какви са уникалните ѝ предимства?

Комфорт на обитаване, безупречна функционалност, отчетливи ортогонални форми, изразени в модерна визия и всичко това изпълнено с най-високо качество от доказан във времето инвеститор.

Клиент: TASKOV & STOYANOV

Проект: арх. Крум Сергеев

Консултант: LUXIMMO Finest Estates

Местоположение: България, София, Овча купел

Функционален тип: Жилищна сграда с магазини, гаражи и подземни гаражи

Площ УПИ: 1302 м2

РЗП: 4505 м2

Година на проектиране: 2018

Разберете още за проекта тук!

Настоящата статия е авторска и правата върху нейното разпространение принадлежат на нейния автор. Всички снимки, текстове, видео клипове, графични материали и банери в тази статия са собственост на автора и са защитени по закона за авторското право на Република България. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с автора, за да получите разрешение.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин