Стефан Консулов пред "Капитал": В историческата част на Търново се купуват къщи с архитектурна стойност

11.11.2019, Вестник "Капитал"

Стефан Консулов, мениджър на офис Stonehard Велико Търново, коментира пред вестник "Капитал" състоянието на пазара на нвдвижими имоти в старата столица.

Макар че на пазара в Търново преобладават сделките с новопостроени жилища, най-желани си остават центърът и неговата периферия. "В историческата част се купуват къщи с архитектурна стойност предимно с инвестиционна цел. Те за съжаление са в много лошо състояние и възстановяването им изисква огромни средства," коментира Стефан Консулов от агенция Luximmo Finest Estates.

"Ако говорим за луксозни имоти, трябва да се насочим към Арбанаси. Интересът там е от местни бизнесмени, но има и купувачи от София и чужбина. Беляковец се оформя като следващия най-луксозен квартал заради разположението му и хубавите гледки. Близките села Шемшево, Леденик, Самоводене, Присово, гр. Дебелец, Малки Чифлик също са актуални на пазара заради близостта си с Търново", посочва Консулов.

Сред по-интересните проекти ново строителство в града е "Велико Търново хилс" в местността Трошана, започнат от бизнесмена Петър Христов с израелски съдружници. След смъртта на Христов проектът беше поет от кредитора "Пиреос" и според Стефан Консулов имотите в сателитното селище се радват на добър интерес от купувачи.

Вижте всички оферти от портфолиото на Stonehard във Велико Търново!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин