За какво да внимаваме при покупката на имот „на зелено“?

04.02.2020, imoti.net

За какво да внимаваме при покупката на имот „на зелено“?1 - Stonehard

Защо новото строителство е все по-предпочитано при покупка на нов дом и за какво трябва да внимават и следят клиентите, когато купуват „на зелено“? Попитахме Йоана Донковска, специалист продажби ново строителство:

Йоана Донковска, специалист продажби ново строителство, агенция Luximmo:

„Новото строителство се наложи на пазара на недвижимите имоти като основна възможност за покупка на качествено жилище на добра цена. През последните години все повече хора се насочват към покупка на апартамент, който все още не е с акт 16 и търпеливо са готови да изчакат да бъде завършено строителството.

Предимствата на покупка на такъв тип имот са много, но най- основните са:

- конкурентната цена,

- възможността за разсрочено плащане ,

- добрите опции за банково кредитиране ,

- възможност за вътрешни преустройства в по-начален етап,

- комфортен живот в нова и луксозна сграда.

За да може човек да направи правилния избор при покупка на имот ново строителство, е необходимо да бъде напълно информиран за този сегмент на пазара. Накратко ще отбележа най-важните неща, които всеки клиент трябва да знае, за да е спокоен за бъдещата си инвестиция:

- Кой е строителят и инвеститорът на сградата и какво портфолио имат зад гърба си?

- Какъв ще бъде срока за строителство по договор?

- На каква степен на завършеност ще бъдат предавани апартаментите?

- Каква е схемата на плащане и какви са опциите за банково кредитиране?

- Кои банки биха финансирали ново строителство?

- Има ли бъдещата сграда пълна и изправна документация?

Не на последно място трябва да отбележим и необходимостта от внимателно изчитане и разбиране на текста на предварителния догвор, било то от самия клиент или от негов адвокат.

За да получите повече съвети от Йоана Донковска и да се запознаете с най-актуалните нови проекти в столицата, заповядайте на втория семинар на агенция Stonehard (част от корпоративната група на Luximmo)за имоти ново строителство, който ще се проведе нa 8.02 (събота) в хотел Кристал Палас, зала „Шипка“ на ул.“Шипка“№14.

Регистрирайте се безплатно за събитието тук!

Настоящата статия е авторска и правата върху нейното разпространение принадлежат на нейния автор. Всички снимки, текстове, видео клипове, графични материали и банери в тази статия са собственост на автора и са защитени по закона за авторското право на Република България. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с автора, за да получите разрешение.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин