OKINAWA Boutique Residence е на корицата на сп."Градът"

06.03.2023, Градът.bg

OKINAWA Boutique Residence е на корицата на сп.

OKINAWA Boutique Residence си заслужи първата корица за 2023 година на най-уважаваното издание за архитектура и градоустройство в България - "Градът"!

Прочетете цялото представяне на амбициозния проект:

OKINAWA Boutique Residence надгражда понятието здравословна среда на живот!

OKINAWA Boutique Residence e проект, чийто фокус е човекът, неговото здраве и благополучие. Първата HEALTHY BUILDING сграда в България отговаря на въпроса: „Каква жилищна среда ни е нужна днес, за да живеем пълноценно?“

OKINAWA е вторият жилищен проект от елитната линия Boutique Residence на известната строително-инвестиционна компания „Тасков и Стоянов“. Локацията й е ключова – в съседство с напълно обновения търговски център „Фантастико“ на бул.“Симеоновско шосе“, на втора линия от големия столичен булевард. В района се намират спирки на градски транспорт, (предстои изграждане на метростанция на няколко минути пешеходно разстояние), Студентски град, Околовръстното шосе, "Ринг Мол", "Бизнес парк София", природен парк "Витошa", детски градини и училища. Сградите от линията Boutique Residence се отличават с най-висок клас на изпълнение, енергийна ефективност и комфорт на обитаване, а OKINAWA e надградена с решенията на HEALTHY BUILDING CONCEPT — проектирана с мисията да осигури здравословен начин на живот на своите обитатели, ниска консумация на енергия, лесна поддръжка и нескъпа експлоатация. По проекта са работили уважаваните столични архитекти арх. Чавдар Велев (Vecomplex) и арх. Крум Сергеев (Studio Creative).

Чрез използване на екологични строителни материали, авангардни технологични решения и оборудване се постигат благоприятен микроклимат в жилищата и постоянна защита на човешкото здраве във всеки аспект - физически, емоционален и психологически. Планира се сградата да бъде сертифицирана по международните стандарти EDGE (за енергийна ефективност) и WELL (за благоприятна среда на живот). WELL насърчава култура на здраве и благополучие, която може да бъде достигната в средата ни на обитаване. Стандартът включва набор от стратегии, подкрепени от най-новите научни изследвания, които имат за цел да подобрят човешкото здраве чрез дизайнерски интервенции, оперативни протоколи и политики. Изготвен е от практици и специалисти по обществено здравеопазване и строителни експерти от целия свят с най-добрите и работещи практики на едно място. Наречена на едноименния японски Остров на дълголетниците, OKINAWA е първата и може би единствена засега жилищна сграда в България, при която архитектурните и инженерните решения следват общата цел за значително подобряване на качеството на живота на обитателите. Внимание е обърнато на качеството на питейната вода - сградата ще бъде снабдена с централен самопромивен филтър, който ще гарантира снабдяване на апартаментите с вода за питейни нужди, пречистена до най висока степен.

В непредвидимото време на климатични промени, замърсена градска среда и стрес целият екип зад OKINAWA Boutique Residence създава сградата с ясна мисия – по-зелен живот за обитателите. Японската градина ще бъде пространството за рекреация на обитателите на OKINAWA Boutique Residence. Изпълнена по специално разработен ландшафтен проект, тя ще включва редица характерни видове растения, сред които японска вишна, японски клен, бонсай, топиари, щамбови форми на дървета и храсти, декоративни треви, туфи, студоустойчив бамбук и др.

Дом, който позволява качествена почивка, е безценно притежание. Целият екип зад OKINAWA Boutique Residence разбира това и създава сградата с ясна мисия – по-зелен живот за обитателите.

ПОДБОРЪТ НА МАТЕРИАЛИ Е НАПРАВЕН С ЦЕЛ МАКСИМАЛНА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ, ВИСОКО КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ И ВИСОКА СТЕПЕН НА ЛУКС И УСЕЩАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНО МЯСТО

Влагорегулиращи стени с естествени “дишащи” варови мазилки

Завършването на стените и таваните в общите части и апартаментите е с влагорегулираща варова мазилка Baumit KlimaWhite. Крайното покритие на стените и таваните в общите части е Baumit KlimaColor - паропропусклива еднокомпонентна силикатна боя с добра покривност, почти без мирис, без емисии, разтворители и консерванти.

Дограма от водещата европейска марка

Alumil, троен стъклопакет, от серията М 11 500 Aluterm Super Plus - алуминиева система с широк прекъснат термомост. Системата отговаря на най-високия клас по европейските спецификации по отношение на топло- и шумоизолация, въздухо- и водонепропускливост, според тестовете на института ift Rosenheim (Uf = 1,9 W/M2K). Тази система е тествана и сертифицирана и от лабораторията EKANAL, официално оторизирана по стандартите на ЕС.

Високотехнологична фасада

Фасадата комбинира вентилируема част, окачена върху алуминиева конструкция, облицована с керамични плочи на водещия италиански производител Laminam от колекцията Seta, със златист мотив и топлоизолационна система на Baumit с минерална мазилка по архитектурен детайл от експандиран полистирол EPS 10 см. Плочите Laminam запазват своите спецификации дори когато са изложени на топлина, UV лъчи и замръзване.

Шумоизолирани двойни зидове - сандвич от тухлени блокове WIENERBERGER и минерална вата

Настилки на общите части от естествен камък – полиран гранит

Асансьори от водещия световен бранд KONE, модел MonoSpace DX

Всяко жилище се предлага стандартно с инсталирано подово отопление REHAU, което ще може да се захрани посредством индивидуални термопомпа въздух-вода или газов котел по избор на собственика. Охлаждането през лятото е възможно, както чрез подовата тръбна разводка, свързана с термопомата, така и чрез конвектори на фреон (инверторни климатици), за което предварително се изгражда тръбна разводка. По желание на клиента, в жилището може да бъде инсталирана и рекуперативна система от последно поколение за вентилация и очистване на въздуха, изградена според най-новите тенденции на зелените домове.

OKINAWA Boutique Residence променя понятието здравословна среда на живот, надгражда го и му придава още смисъл. Защото добрият живот е дълъг, пълноценен, лек и в хармония с всичко, което ни заобикаля.

ПРЕСТИЖНА СГРАДА с впечатляваща модернистична визия и вложени най-висок клас материали от водещи световни производители, голяма част от които са екологични и постигащи устойчиво строителство с дълъг експлоатационен срок, лесна поддръжка и минимални разходи на енергия:

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И БЛАГОПРИЯТЕН МИКРОКЛИМАТ

Премислената до най-дребни детайли енергийна конепция на OKINAWA гарантира оптимално разходване на енергията, ниски разходи и висока степен на комфорт в здравословен микроклимат през всеки сезон на годината. Високата енергийна ефективност се постига чрез използването най-съвременни материали за топлоизолация и елиминиране на всички термомостове по фасадите, покрива и основите на сградата, както и чрез подово отопление, стандартно включено във всяко жилище, което може да се захрани с високоефективна термопопма въздух/вода или чрез газово котле по избора на купувача.

СТРОИТЕЛСТВОТО СТАРТИРА ПРЕЗ АВГУСТ 2022 И СЕ ПЛАНИРА ДА ЗАВЪРШИ ЗА 36 МЕСЕЦА

В сградата се предлагат за продажба различни видове апартаменти — едностайни (студио), двустайни и тристайни, всеки със собствен склад (мазе). Има възможност за обединяване на съседни имоти в по-голямо жилище. Купувачите могат да придобият и паркомясто в подземния гараж на сградата. Цените в началния етап на строителството са най-изгодни и варират от 1167 до 1417 евро/кв.м без ДДС за жилища по БДС. Предлага се и възможност за покупка на завършени “до ключ” и готови за обзавеждане апартаменти по типов дизайн срещу допълнително оскъпяване от 180 евро на кв.м. без ДДС. Съществува и опция за завършване на жилището по индивидуален интериорен проект, съобразен с вкусовете и бюджета на купувача. Възможността за покупка на напълно завършен имот спестява време и стрес на новодомците, при това с минимално завишение на цената на придобиваното жилище. Предлагат се гъвкави схеми за покупка на имоти в сградата, с няколко плана за разсрочено плащане според възможностите на клиента. С помощта на кредитния консултант SUPER CREDIT са разработени и различни опции за покупка с банков ипотечен кредит, който се отпуска още по време на строителството.

Вижте наличните апартаменти за продажба в OKINAWA Boutique Residence!

Разгледайте дигиталната версия на брой 1 на сп."Градът" за 2023 година тук!

Настоящата статия е авторска и правата върху нейното разпространение принадлежат на нейния автор. Всички снимки, текстове, видео клипове, графични материали и банери в тази статия са собственост на автора и са защитени по закона за авторското право на Република България. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с автора, за да получите разрешение.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин