Новите квартали на Кьолн, Германия

07.11.2017, STONEHARD

Известно е, че германците не бягат от отговорност и имат усет към техническите сфери на живота. Вероятно да си майстор в нещо ги вдъхновява и това си личи най-вече в строителството. Прецизно преценяват целта си и действат.

Точно такъв пример е новият квартал “Clouth Quarter”. Той се намира в район Нипес, където до 2005 година (повече от 140 години) е съществувала фабрика за каучукови изделия. След закриването ѝ градът е откупил участъка с площ 14,5 ха, разпростиращ се от парка “Johannes-Giesberts” до ул. „Нилер“.

Превърнат бързо в строителна площадка, в квартала пред очите израстват жилищни сгради с по 1000 апартамента. Далновидно немският архитект е запазил всички художествени работилници в района, както и стари строителни промишлени обекти. Голяма част от новите постройки са завършени и вече се разчиства около тях. Предполага се, че в новия квартал ще могат да се настанят около 3000 души и сега това е един от най-големите строителни проекти в Кьолн. При това, районът съвсем не е изолиран от останалата част на Кьолн. Той се намира в достатъчно плътна мрежа от улици и до него водят три трамвайни линии.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин