Бивша индустриална зона в София става модерен квартал

08.11.2018, imoti.net

Мащабни инвестиционни проекти е планирано да се реализират покрай софийския бул. „Черни връх“ непосредствено до Зоопарка и новия пробив към Борисовата градина. Към пространството, заемано в миналото от индустриални халета, има интерес от инвеститори с различен профил, като някои от тях са чуждестранни.

Това коментира пред журналисти Иван Велков, председател на Българската фасилити мениджмънт асоциация и общински съветник, който бе един от участниците в провеждащата се конференция Smart Sity 2018.

В момента с помощта на общината и главния архитект се прави опит да бъдат синхронизирани проектите, така че бъдещите строителства и новите сгради да си „говорят“, да имат обща комуникационна, транспортна и велосхема.

Това може да стане пример как една индустриална зона може да се напълни с ново съдържание – офиси, жилища, а защо не и училища, което се случва за първи път в София, каза Велков.

Той обясни, че парцелите няма да са изолирани и оградени, а ще се търси значителен простор за зелени зони и езеро.

Общината подготвя и проект за влажна зона покрай Драгалевската река. Това са общински и държавни имоти и през тях ще се осигури свеж въздух от планината към града, заяви общинският съветник. Според него този проект може да се реализира само с евросредства.

Иван Велков заяви, че година преди местните избори (през есента на 2019 г. – бел. р.) не се очакват промени при местните данъци и такси. „Годината е предизборна, това обяснява всичко“, каза той.

Вижте всички предложения в портфолиото на Stonehard от качествено ново строителство в района!

Настоящата статия е авторска и правата върху нейното разпространение принадлежат на нейния автор. Всички снимки, текстове, видео клипове, графични материали и банери в тази статия са собственост на автора и са защитени по закона за авторското право на Република България. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с автора, за да получите разрешение.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин