Mountain View Park на корицата на списание Градът

21.02.2019, Градът.bg

Престижното списание за архитектура и градоустройство "Градът" избра за корица на първия си брой за 2019 година хитовия проект Mountain View Park.

В най-чистия, най-свежия и най-зеления квартал на София има едно място, в което луксът, спокойствието и тишината си дават среща. Mountain View Park - най-новото бижу на София, е затворен комплекс, във който всеки може да намери уюта на природата и лукса на съвремието.

Комплексът се намира в кв. Витоша, на 10 минути от центъра на града, на 5 минути от търговски центрове, а бъдещата метростанция по продължението на синята метролиния 2 ще бъде на 50 метра от него.

Mountain View Park дава възможност на обитателите си да живеят в една сигурна и защитена среда, заобиколена от тишина и спокойствие. Точно там успелият и модерен човек може да намери баланса и да бъде в хармония със себе си и със света.

Гледката към Витоша и зеленината правят Mountain View Park предпочитано място за живеене. Това, което отличава Mountain View Park като уникален и различен, са прецизността при проектирането и строителството, както и подборът на най-добрите и най-качествени материали при изпълнението.

Инвеститорът и изпълнителят СОФБИЛДСТРОЙ е заложил на лукса, уюта и сигурността при изграждането на затворения комплекс, а проектантите от ЕЛИТ ПРОДЖЕКТ ГРУП успешно са съчетали модерна архитектура със функционални решения и елегантна визия.

Тодор Георгиев, управител на СОФТБИЛДСТРОЙ:

Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонна скелетно безгредова. Основите са решени с обща фундаментна плоча. Външните тухлени зидарии са Wienerberger Porotherm 25 NF, a вътрешните преградни стени са Wienerberger Porotherm 12 NF. Оформянето на фасадите е изпълнено с топлоизолационна система на BAUMIT - PRO s EPS Baumit Proterm 12-15 см, с крайно покритие самопочистваща се мазилка Baumit Nanoportop k2. Външната дограма е немска Rehau в цвят антрацит (графит) с троен стъклопакет. Балконите са с мразоустойчив гранитогрес.

Стените и таваните ще са до етап фина гипсова мазилка BAUMIT RATIO 1000L, а на подовете е предвидена циментно-пясъчна замазка.

Общите части ще са с полиран гранит. Стени и тавани, изпълнени по индивидуален дизайнерски проект, ще създават усещането за лукс и уникалност. Всички електроинсталации ще отговарят на последните съвременни изисквания, с монтирани ключове и контакти, с автоматични предпазители.

За асансьорите ще се доверим на немското качество на Kone.

Нашият клиент е този, който търси и намира хармонията между урбанизираната среда и природата. Този, който не бяга от лукса на съвремието и иска към това да се прибавят спокойствие, сигурност и тишина. Това е нашият таргет - хората, които искат да живеят качествено и пълноценно в зелена и хармонична среда.

Нашият клиент е образован, успял в сферата, в която се реализира. Това е семейният човек с едно или две деца, който цени времето си и знае какво е да се живее сред природата.

Нашият клиент е този, който търси качество на изпълнението, лукса и уюта. Търси удобствата и има изисквания към паркоместата, зелените пространства и функционалните решения при разпределение на жилището. Всичко това, което може да повиши качеството му на живот. Нашият клиент е модерният и успял човек.

Вижте повече за проекта тук!

Настоящата статия е авторска и правата върху нейното разпространение принадлежат на нейния автор. Всички снимки, текстове, видео клипове, графични материали и банери в тази статия са собственост на автора и са защитени по закона за авторското право на Република България. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с автора, за да получите разрешение.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин