Манастирски ливади е най-бързо развиващият се квартал в София

27.11.2017, STONEHARD

Манастирски ливади е най-бързо развиващият се квартал в София 1 - Stonehard

Имотният пазар продължава да се развива с рекордни темпове и през 2017 година, като основен двигател остава новото строителство.

Кварталът, развиващ се с най-бързи темпове, е Манастирски ливади - изток. Привлекателността му се определя най-вече от близостта му с Витоша, както и с Южната дъга на София. Комуникациите му с центъра на града са бързи, там е главната артерия бул. България, което допълнително печели доверието на клиенти и предприемачи.

До края на 2019 г, девет обекта ще бъдат пуснати в експлоатация, а разрешение за първа копка очакват още толкова.

На територията на Манастирски ливади се намират МБАЛ „Св. София“, хотел Феста София, България Мол, училища, детски градини, бутикови магазини, банкови клонове. Помислено е за нуждите на хората във всяка сфера.

Независимо, че центърът на столицата остава най-атрактивен за инвестиции, пренатоварените улици с трафик, липсата на паркоместа, както и голямото напрежение все повече насочват гражданите към други атрактивни квартали на града.

В следващите няколко години на пазара за недвижими имоти се очаква да излязат над 816 000 квадрата жилищна площ. Това е статистика за жилищните комплекси и сгради, получили разрешение за строеж през последните две години.

Публикуваната статия е превод/ преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с STONEHARD, за да получите разрешение.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин