Манастирски ливади е най-бързо развиващият се квартал в София

27.11.2017, STONEHARD

Имотният пазар продължава да се развива с рекордни темпове и през 2017 година, като основен двигател остава новото строителство.

Кварталът, развиващ се с най-бързи темпове, е Манастирски ливади - изток. Привлекателността му се определя най-вече от близостта му с Витоша, както и с Южната дъга на София. Комуникациите му с центъра на града са бързи, там е главната артерия бул. България, което допълнително печели доверието на клиенти и предприемачи.

До края на 2019 г, девет обекта ще бъдат пуснати в експлоатация, а разрешение за първа копка очакват още толкова.

На територията на Манастирски ливади се намират МБАЛ „Св. София“, хотел Феста София, България Мол, училища, детски градини, бутикови магазини, банкови клонове. Помислено е за нуждите на хората във всяка сфера.

Независимо, че центърът на столицата остава най-атрактивен за инвестиции, пренатоварените улици с трафик, липсата на паркоместа, както и голямото напрежение все повече насочват гражданите към други атрактивни квартали на града.

В следващите няколко години на пазара за недвижими имоти се очаква да излязат над 816 000 квадрата жилищна площ. Това е статистика за жилищните комплекси и сгради, получили разрешение за строеж през последните две години.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин