Бургас ще привлича туристи с нов проект- “Силата на водата”

21.08.2019, 

Силата на водата” е нов проект на Община Бургас по ОП “Региони в растеж 2014-2020”. Има сериозен шанс неговото изпълнение да започне през следваща 2020 г. С този проект се кандидатства за европейски средства, с които:

- Да бъде създаден етнографски комплекс в Ченгене скеле, представящ рибарския бит и занаяти така, че туристите не само да разглеждат, а да участват в интересни занимания, които да им оставят хубав спомен за цял живот;

- Да се изгради още един малък пристан на Света Анастасия, за да стане акостирането там по-безопасно и да се защити скалистата основа на острова от влиянието на вълните;

- Да се развие предлагането на минералната вода в “Акве калиде” като още по-интересна атракция за гостите на града;

- Да се ремонтира фасадата на храм “Св. св. Кирил и Методий”.

Концепцията е интересна с това, че обединява различните идеи в общ проект, посветен на водата – голямото богатство на град Бургас, разположен между морето и три езера, благословен също така със собствени минерални извори. Всички обекти, включени в проекта, имат туристическа стойност.

Очаква се с изпълнението на проекта всички обекти, включени в него, да станат още по-посещавани. А това означава подобряване на транспортното обслужване на туристите, включително по вода. Затова Община Бургас добави в “Силата на водата” закупуването на още едно корабче с капацитет, съизмерим с този на катамарана “Анастасия”.

Междувременно Община Бургас очаква зелена светлина за старт на още един свой проект – за изграждане на покрита лодкостоянка в Ченгене скеле.

Вижте всички предложения от портфолиото на Stonehard в град Бургас!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин