Статия в Profit.bg: Български плаж се нареди сред 50-те най-добри в света за 2021 г.

19.07.2021, Profit.bg

Статия в Profit.bg: Български плаж се нареди сред 50-те най-добри в света за 2021 г.1 - Stonehard

Плажната ивица на Златни пясъци заема 38-мата позиция в ранглистата - точно преди световноизвестния бразилски плаж Ипанема в Рио де Жанейро.

"Злaтни пяcъци ce нaмиpa в близocт дo Bapнa и е един oт нaй-xyбaвитe, aĸo нe и нaй-xyбaвият плaж в peгиoнa. Boдaтa e чиcтa и c пepфeĸтнa тeмпepaтypa зa плyвaнe, a пяcъĸът нaиcтинa e злaтeн", пocoчвa редакционният екип на Big 7 Travel.

Това е единствената българска плажна ивица, която попада в класацията. В нея място намират два гръцки и два хърватски плажа.

Най-добрият плаж за 2021 г. също се намира в Европа - това е Vaerøy в Норвегия. Отдалечената ивица е разположена на остров, който принадлежи към архипелага Лофотен, на който живеят много малко хора.

"Невероятната гледка към бреговата линия от върха на скалите е неповторима. Дивите, скалисти брегове гледат към арктическата вода, която е по-топла, отколкото бихте очаквали. Това доказва, че не е нужно да сте в топлите тропици, за да се насладите на плаж от световна класа", посочват от Big 7 Travel.

Използвайки обобщени резултати от предишни резултати, данни за сертификата Син флаг и принос от редакционния екип на Big 7 Travel, това са най-невероятните плажове за посещение тази година.

50. Diani - Кения

Това е частен курорт - една от най-красивите дестинации в Кения. Това е ненаселен, интимен малък рай, разположен на тихите брегове на Индийския океан, точно на юг от Момбаса.

49. Ngapali, Нгапали, Мианмар

Мианмар разполага с няколко невероятни плажа, които са непокътнати, но Ngapali на брега на Бенгалския залив е наистина невероятен. Палмите се редят върху дългия бял участък от пясък, заобиколен от рибарски селища.

48. Lucky Bay, Есперанс, Австралия

Най-белият плаж в Австралия е и един от най-известните скъпоценни камъни в западната част на страната. Неговият идеално чист пясък и тюркоазена вода го превръщат в задължително посещение за туристите, като заливът се простира на 5 км. Внимавайте за кенгурута, мързелуващи на пясъка.

47. Glass Beach, Калифорния, САЩ

Това не е обикновен плаж - той получава името си от гладките цветни стъклени парченца, изграждащи брега му. Някога боклук, днес стъклото се е превърнало в красиви камъчета, а плажът вече е защитена територия.

46. Tangalle, Шри Ланка

Едно от по-малко известните места в Шри Ланка, местността някога е сънливо рибарско селище, а днес се превръща в популярна дестинация. Ако искате пълно уединение, отидете на Silent Beach - дълга, бяла брегова линия, която е истински рай.

45. Amanohashidate, Киото, Япония

Въпреки че плажовете не са първото нещо, което ви идва през ума, когато си мислите за Япония, тази красива, покрита с борове пясъчна ивица, е малко бижу в северната част на Киото. Името й грубо се превежда като „мост в небето“.

44. Koekohe Beach, Нова Зеландия

Живописният пясъчен плаж е известен най-вече с едно нещо - камъните Moeraki. Мистериозно кръглите камъни, разпръснати по плажа, тежат няколко тона и са се образували в продължение на милиони години. Ранната сутрин и късният следобед са най-подходящото време за снимки, когато скалите са окъпани от блестяща мека слънчева светлина.

43. Champagne, Вануату

Един от най-живописните плажове в света, това място разполага с чисти сини води и искрящ пясък. На плажа ще откриете сергии за пресни плодове, прясно приготвени раци и омари и сладки крайбрежни бараки.

42. Monterosso Al Mare, Италия

Най-големият от петте крайбрежни града, които съставляват известния регион Чинкуе Тере, плажът има красиви рифове и кристално чисти води. Наистина е претъпкано през пиковите часове през лятото, но отпускането под чадъра тук си заслужава.

41. Belle Mare, Мавриций

Ако бял прахообразен пясък и коралови рифове са вашето нещо, то плажът Belle Mare е рай. Той се намира на южния бряг на острова и е заобиколен от непокътната природа, допълвана от само няколко хотела и луксозни вили. Кораловият риф създава лагуна, така че водата е идеална за плуване.

40. Monach Isles, Шотландия

Тези отдалечени острови във Външните Хебриди имат красиви недокоснати плажове, скалисти пейзажи и безкрайни дюни. Плажовете тук са диви и пресечени.

39. Ipanema, Рио де Жанейро, Бразилия

Разположен в артистичен и креативен район на града, плажът граничи с Arpoador в единия край и Leblon в другия. Той е популярен, изпълнен с активности и истинско парти настроение.

38. Златни пясъци, България

Златни пясъци е разположен в близост до Варна и е един от най-красивите - ако не и най-красивият, плаж в региона, посочват от Big 7 Travel. Водата е бистра и с идеална температура за плуване, а пясъкът отговаря на името си.

37. Agiba, Марса Матру, Египет

Това е един от най-красивите девствени плажове в света. Дълъг около 40 метра, чистият пясък и водите му са закътани между скалите. Изкачете се по една от тях за удивителна гледка към Средиземно море или просто се хвърлете направо във водата.

36. Gouverneur, Сейнт Бартс

До плажа ще се наложи да шофирате, но когато го направите, ще бъдете възнаградени с невероятна ивица. Цветовете на водата са като никъде другаде. Има и чудесни условия за гмуркане с шнорхел и плуване. Говори се, че капитан Монбърс „Изтребителят“ е заровил откраднатото си съкровище в пещера тук.

35. Psarou, Миконос, Гърция

В Миконос няма недостиг на зашеметяващи плажове, но този космополитен участък от бял пясък е задължителен за посещение. Плажът Psarou, със своите тюркоазени води и защитен залив, е популярен сред известните личности и често край него има големи яхти. В пиковия сезон има списък с чакащи за шезлонги, но си заслужава.

34. Praia do Camilo, Лагос, Португалия

Слезте по 200-те дървени стъпала, които се виет по оранжевите скали, за да стигнете до този златен, пясъчен плаж. Наблизо ще видите Ponta da Piedade - забележително скално образувание с пещери и скални арки. Това наистина поставя Лагос на картата на най-добрите плажове.

33. Abu Dhabi Corniche, ОАЕ

Това е фантастичен градски плаж, предлагащ изглед към Арабския залив. С небостъргачите на заден план и постоянния син флаг за къпане, мястото е идеално. През седмицата обикновено можете да откриете свободен чадър, но през уикенда те свършват бързо, така че елате по-рано.

32. Jagodna Bay, Хвар, Хърватия

Хвар има много перфектни плажове, но това е особено красив залив. Той е покрит с камъчета, като предлага кристално чисти води и гъсти борови гори. Водата е топла, а пясъкът чист

31. Palombaggia Beach, Порто-Векио, Корсика

Това е най-известният плаж на острова и е ясно защо. Ффин бял пясък, окъпан от великолепно синьо море и обграден от красиви борови дървета, а в далечината са островите Cerbicales.

30. Negril, Ямайка

Този идиличен плаж има палми, които се люлеят от бриза, чисти сини води и пресни кокосови орехи. Treasure Beach е близък участък с коралов цвят на пясъка и скалисти брегове.

29. Seven Mile Beach, Кайманови острови

Един от най-известните плажове в света - Seven Mile Beach, е сред многото причини, поради които Кайманите се смятат за идеална тропическа дестинация. С пенливи води и коралови пясъци, той е толкова перфектеп, че почти не изглежда реален. Тук залезите са незабравими, като можете да се насладите на гмуркане с шнорхел от световна класа.

28. Ao Tanot Bay, Ко Тао, Тайланд

Този спокоен остров в Тайландския залив има красиви плажни ивици, но Ao Tanot Bay е най-красивата. Не е претъпкано, а водата е топла и синя, миеща мек пясък. Възможностите за плуване с шнорхел са отлични - с голямо разнообразие от корали и някои доста големи риби, които можете да видите, веднага щом потопите пръстите на краката си във водата.

27. South Beach Miami, Флорида, САЩ

Той е модерен и изпълнен с оживен нощен живот. Отпуснете се на самия плаж или се насладете на историческата архитектура на Саут Бийч в стил арт деко. Тук има и причудлива колекция от цветни кабинки на спасители, които определено трябва да се видят. Те са забавни и напълно уникални за Маями.

26. Elafonisi, Гърция

Този необичаен розов плаж се превърна в популярна дестинация през последните години. Финият бял пясък е розов на няколко места заради натрошените миди. Той е свързан чрез пясъчна ивица с островен природен резерват, така че можете да се разхождате по брега и да се наслаждавате на гледката.

25. Seminyak, Бали, Индонезия

Плажът Seminyak предлага от златен до тъмен пясък, прекрасни залези, оживено настроение и много плажни барове. Впечатляващият 5-километров участък от пясък е обсипан с коктейл барове и луксозни курорти само на крачки от вълните.

24. Baia delle Zagare, Пулия, Италия

С бели скали, надвиснали над морето, и невъзможно чиста синя вода, не е чудно, че този плаж влиза във всички класации. Водата варира в различни нюанси на синьото - от тюркоазено до изумрудено. В залива има три плажа - до единия може да се стигне по пътека, другият е само за гости на хотел Baia delle Zagare, а последният е достъпен само от морето.

23. Maundays Bay, Ангила

Заливът Maundays може да няма големи размери, подобно на Rendezvous и Shoal Bay, но компенсира с белите си пясъчни брегове и бистри, лазурни води. Така си представяте перфектния карибски остров. През нощта можете да видите светлините от съседния остров Сейнт Мартин.

22. Pedn Vounder, Корнуол, Англия

Един от най-красивите плажове в Корнуол, Pedn Vounder е сред зашеметяващите скали Treryn Dinas, с кристално чиста синя вода и красив пясък. Кой се нуждае от тропически остров, когато имате това очарователно място в Корнуол?

21. Sunset Beach, Оаху, Хавай

Той е известен като един от най-дългите участъци за каране на сърф в света, като предлага и широк, пясъчен участък за отдих.

20. Maho Beach, Сейнт Джон, Американски Вирджински острови

Обграден от кокосови палми, предлагащ възможности за сърф и бял пясък - не е чудно, че се смята за бижуто на Сейнт Джон. Той е част от Националния парк на Вирджинските острови и е безплатен за всички. Водата обикновено е спокойна, с плитки участъци и тропически риби. Следете за костенурки, плуващи наблизо.

19. Playa del Amor (Скритият плаж), Мексико

Този таен плаж е невидим отвън и е достъпен само през воден тунел, който го свързва Тихия океан. Разположен е на необитаемите острови Мариета. Предлага мек, златист участък от пясък с искрящи сини води и естествена дива природа. Това е гледка, разкриваща се веднъж в живота.

18. Zlatni rat (Златен рог), Брач, Хърватия

Златният рог е най-зрелищният от всички хърватски плажове. Не само формата му обаче го прави толкова уникален. Плажът, покпит с камъчета, е заобиколен от кристално чисто море, което преминава от тюркоазено синьо до тъмно синьо само в рамките на 10-20 метра. Десетгодишните борови дървета осигуряват сянка, но тук няма да искате да се измъкнете от топлите води, за да се скриете под тях.

17. Horseshoe Bay, Бермудски острови

Наречен така заради извитата си форма, популярният плаж Horseshoe Bay представлява търговската марка на Бермудските острови - кристално сини води и розови пясъци. Има и скрити пещери, и закътани заливчета, които да изследвате. Това е може би най-сниманият плаж на Бермудите и то с основателна причина.

16. Matira Beach, Бора Бора, Френска Полинезия

Това, всъщност, е единственият обществен плаж на главния остров, но той е най-красивият. С бели пясъци и великолепни лагуни, мястото е истински рай. Той е идеален за фон на пощенски картички - особено когато слънцето започне да залязва, докато го гледате от бар на брега.

15. Tunnels Beach, Кауай, Хавай

Това е страхотно място за гмуркане с шнорхел - с живописния фон на планината Макана и буйните джунгли. Лавовите тръби образуват многото подводни пещери тук, което дава името на плажа. Водата може да бъде опасна през зимата, така че следете приливите и отливите.

14. Seagrass Bay, остров Лаукала, Фиджи

Няма да повярвате на зеленината на бреговата линия на Sea Grass Bay. Този луксозен частен курортен остров във Фиджи се намира в тропическа джунгла с буйна растителност и диво растящи кокосови орехи като естествен фон на бялата пясъчна брегова линия.

13. Cala Saona, Форментера, Испания

Ибиса може да е по-известна, но съседният остров Форментера е само на кратко пътуване с лодка и може да се похвали с един от най-добрите плажове в света. Форментера има над 20 км плажове - от скалисти заливи до ивици с бял пясък, но Cala Saona е най-красивият.

12. Boulders, Кейптаун, Южна Африка

Boulders има нещо, което няма да намерите никъде другаде по света - можете да се доближите до африканските пингвини, които гнездят край плажа. Лятото е най-подходящото време за посещение и точно тогава ще видите и тези животни. Прохладната, бистра вода и скалните басейни са допълнителен бонус.

11. Keem Bay, Майо, Ирландия

Това е спиращ дъха защитен плаж, заобиколен от скали на най-големия остров в Ирландия - Ахил. Блестящият му бял пясък съперничи на тропическите острови, а водата е превъзходно чиста. Слънцето може невинаги да грее, но когато го прави, е от световна класа. И да, красиво е дори в дъждовен ден.

10. Pig Beach, Бахамски острови

Със сигурност сте виждали този известен плаж. Big Major Cay е необитаван, а прасетата не са местни на острова, така че все още не е известно как те са стигнали за първи път там. Резервирайте еднодневна разходка с лодка, за да проучите девствените му води и да плувате с розовите животни

9. Kanuhura, атол Лхавияни, Малдиви

Трудно е да изберете само един плаж на Малдивите, тъй като всички луксозни курорти имат невероятни пясъчни брегове. Този курорт е разположен на три частни острова - два пусти съседни острова и Канухура - с девствени плажове. Дали ще опитате различни водни занимания или просто ще се излежавате на шезлонг на пясъка зависи от вас.

8. Playa Ruinas, Кинтана Роо, Мексико

Този уникален плаж на карибския бряг на полуостров Юкатан е чист рай. Смята се за един от най-добрите плажове в Ривиера Мая, с блестящ бял пясък и драматични скали.

7. Source d’Argent, Сейшелски острови

Известен с това, че е един от най-сниманите плажове в света, тази спокойна плажна ивица е чудесно място за плуване в плитките, топли води на Индийския океан. Разходете се през старата кокосова плантация L’Union Estate, за да получите стигнете до плажа, който има необичайни блестящи пясъци. Може дори да забележите морска костенурка, която плува край брега.

6. Reynisfjara, Vík í Mýrdal, Исландия

Ако тропическите плажове не са вашето нещо, не забравяйте да посетите тази плажна ивица с черен пясък в Исландия. С огромни купища базалт, които се издигат от морето, необичаен черен пясък, това е незабравим плаж. Освен това може да ви е познат от Игра на тронове.

5. Тайната лагуна, Ел Нидо, Палаван, Филипини

Ел Нидо е клъстер от 45 острова точно до Палаван, който е известен със своята Тайната лагуна. Плувайте през дупка във варовиковите скали, за да влезете в скрит залив с кристално чиста вода и мек пясък. Това е недокоснато място с бели пясъчни плажове и тропическа джунгла.

4. Grace Bay, Търкс и Кайкос

Този девствен плаж е блестящото бижу на островите Търкс и Кайкос. Целият е дълъг малко над 3 км, без замърсяване - само чист, бял пясък и вода. Бариерен риф, открит на 1.6 километра, го предпазва от вълните на Атлантическия океан, така че можете да плувате с лекота.

3. Fig Tree Bay, Протарас, Кипър

Fig Tree Bay е живописен пясъчен плаж в курорта Протарас, Кипър, с необитаем остров, до който можете да плувате от брега. Плажът има златист пясък, оживени плажни барове и много чадъри за защита от слънцето. Популярен е, така че не очаквайте да го видите празен, но е толкова красив, че няма да имате нищо против да го споделите с тълпата.

2. Whitehaven Beach, острови Уитсъндей, Австралия

Плажът се простира на над 7 км и може да се похвали с блестящ бял силициев пясък, който е сред най-чистите в света. Той е точно в сърцето на Големия бариерен риф и е един от най-непокътнатите и красиви плажове в света. Поради силициевия диоксид пясъкът не задържа топлина, така че е фантастично място за разходка дори в горещ ден.

1. Vaeroy, Норвегия

Отдалеченият плаж се намира на остров, който принадлежи към архипелага Лофотен, като на него живеят много малко хора. Невероятната гледка към бреговата линия от върха на скалите е неповторима. Дивите, скалисти брегове гледат към арктическата вода, която е по-топла, отколкото бихте очаквали. Това доказва, че не е нужно да сте в топлите тропици, за да се насладите на плаж от световна класа.

Вижте всички предложения от портфолиото на Stonehard тук!

Настоящата статия е авторска и правата върху нейното разпространение принадлежат на нейния автор. Всички снимки, текстове, видео клипове, графични материали и банери в тази статия са собственост на автора и са защитени по закона за авторското право на Република България. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с автора, за да получите разрешение.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин