Венеция привлича международни инвеститори в недвижими имоти

07.05.2016, Людмила Рачева   Прочетете оригиналната статия …

Венеция привлича международни инвеститори в недвижими имоти1 - Stonehard

Венеция отдавна привлича не само чуждестранни туристи, но и международни инвеститори, които са 70% от купувачите на недвижими имоти в града на водата.

Една четвърт от чуждестранните инвеститори във Венеция са англичани, следвани от французите (20%) и германците (10%). Другите 15% включват купувачи от Нидерландия, Аржентина, САЩ, Тайланд и Швейцария.

Повечето купувачи придобиват недвижими имоти като капиталови инвестиции и често генерират приходи чрез туристически наеми. По-малък е процентът на купувачите, които купуват жилищни имоти във Венеция за лично ползване.

Броят на топ имотите, които са с добро или много добро местположение е ограничен.

Най-предпочитаните жилища са разположени на островите (Венеция има около 118 острова).

Най-добрите имоти се смятат за тези, които са разположени по Канале Гранде. Апартаментите на горните етажи на сградите на Канале Гранде, с изглед към водата и известните исторически сгради, имат най-високи цени - € 8 000 до € 20 000 на кв.м.

Апартаментите с изглед към моста Риалто, и тези, в близост до площад Сан Марко или в Лидо ди Венеция също имат голямо търсене.

На континенталната част на Венеция нивото на цените на жилищните имоти е по-умерено.

Благодарение на високото ниво на международно търсене, на туризма и на ниските лихвени проценти в Европа, цените на недвижимите имоти във Венеция са се увеличавали непрекъснато през последните 20 години и сега са останали стабилни, дори и след финансовата криза. Според прогнозите, обаче, цените ще продължат да се покачват в бъдеще.

Вижте оригиналната статия Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин