Венеция привлича международни инвеститори в недвижими имоти

07.05.2016, Людмила Рачева   Прочетете оригиналната статия …

Венеция отдавна привлича не само чуждестранни туристи, но и международни инвеститори, които са 70% от купувачите на недвижими имоти в града на водата.

Една четвърт от чуждестранните инвеститори във Венеция са англичани, следвани от французите (20%) и германците (10%). Другите 15% включват купувачи от Нидерландия, Аржентина, САЩ, Тайланд и Швейцария.

Повечето купувачи придобиват недвижими имоти като капиталови инвестиции и често генерират приходи чрез туристически наеми. По-малък е процентът на купувачите, които купуват жилищни имоти във Венеция за лично ползване.

Броят на топ имотите, които са с добро или много добро местположение е ограничен.

Най-предпочитаните жилища са разположени на островите (Венеция има около 118 острова).

Най-добрите имоти се смятат за тези, които са разположени по Канале Гранде. Апартаментите на горните етажи на сградите на Канале Гранде, с изглед към водата и известните исторически сгради, имат най-високи цени - € 8 000 до € 20 000 на кв.м.

Апартаментите с изглед към моста Риалто, и тези, в близост до площад Сан Марко или в Лидо ди Венеция също имат голямо търсене.

На континенталната част на Венеция нивото на цените на жилищните имоти е по-умерено.

Благодарение на високото ниво на международно търсене, на туризма и на ниските лихвени проценти в Европа, цените на недвижимите имоти във Венеция са се увеличавали непрекъснато през последните 20 години и сега са останали стабилни, дори и след финансовата криза. Според прогнозите, обаче, цените ще продължат да се покачват в бъдеще.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вижте оригиналната статия Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин