Започна строежа на детска градина в кв. Кръстова вада, София

15.02.2018, STONEHARD

Започна строеж на енергийно-ефективна детска градина в кв. Кръстова вада, София.

На територията на местността това е единственият общински терен, предвиден за изграждане на детска градина. Бъдещата детска градина за 6 групи – 2 яслени и 4 градински, ще бъде разположена на площ от 3778 м2 и ще разполага с физкултурен салон и басейн

Бъдещата детска градина за 6 групи – 2 яслени и 4 градински, ще бъде разположена на площ от 3778 м2 и ще разполага с физкултурен салон и басейн. Строителството започва близо две години след като заместник-кметът на Столична община Ирина Савина и кметът на район „Лозенец“ Любомир Дреков представиха проекта за дългоочакваната нова детска градина в района.

Системата за отопление и захранване с топла вода е комбиниран котел- газ, ток и соларни панели, като основният топлоизточник са панелите. Получената топла слънчева вода ще се използва не само за загряване на басейна, но и за отоплението на цялата сграда и покриване на всички битови нужди от топла вода. Тя ще се използва целогодишно, с изключение на максимум два студени зимни месеца, което прави инвестицията целесъобразна и икономически ефективна.

Част от дъждовната вода, която преминава през покрива на сградата, ще се отвежда в подземен резервоар, като същата ще се използва за поливане на зелените площи в сухите месеци, като по този начин няма да се използва питейна вода. Резервоарът ще е снабден с помпа, чрез която ще се извършва поливането. Непосредствено до детската градина ще бъде изградена публична детска площадка.

Разгледайте нашите предложения за сгради ново строителство в кв. Кръстова Вада в София.

Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин