Инвестициите в споделените офиси достигат 1 млрд долара в САЩ

17.04.2016, Людмила Рачева   Прочетете оригиналната статия …

Днес има близо 6 000 споделени офис пространства в световен мащаб. Големите компании и предприемачи започват да разглеждат споделените офиси като ценна инвестиция и този модел на предоставяне на работно място бележи бърз растеж. Но дали този бизнес модел е устойчив?

В последно време създаването на подобен тип офиси се увеличава, тъй като организаторите им са събрали от инвеститори почти 1 милиард долара в САЩ, като по-голямата част от тази сума са на гигантите в тази област - WeWork.

WeWork е франчайз на споделени офиси с 39 местоположения, разпределени в 16 различни градове. Общата нетна стойност на WeWork се оценява на 10 милиарда щатски долара.

Neuehouse е друга компания за предоставяне на споделено работно пространство със седалище в Ню Йорк, която успява да привлече внимание от страна на инвеститорите и събира във фонда си 25 милиона щатски долара.

AlleyNYC е следваща по размер компания за офис пространства, която също получава финансова подкрепа в размер на 16 милиона. Паричната сума позволи на компанията да предложи споделено офис пространство на 110 фирми и около 800 допълнителни членове.

Подобни инвестиции в компании за споделени офиси в САЩ им дават възможност да се развиват и да се разширяват.

UberOffices във Вашингтон са събрали 14 милиона щатски долара, с които ще отворят 3 допълнителни офис пространства към вече 4 съществуващи такива.

Galvanize в Денвър също успяват да се разширят с организиране на допълнителни курсове, закупуване на ресурси и набиране на служители, благодарение на финансиране в размер на 18 млн долара.

Common е още една компания, която събра 7.35 милиона щатски долара. Освен работни бюра, тя предлага и стаи, общи удобства и услуги за живеене.

Споделени работни пространства на международно ниво също привличат вниманието на инвеститори: Remix Coworking в Париж събра 1 милион евро, италианската фирма Talent Garden също получи 1 милион евро, The Hub Сингапур в Азия получи 1,1 милиона щатски долара.

Тези инвестиции ще им позволят да отворят повече офиси, да привлекат нови специалисти и да създадат допълнителни удобства за компании и млади предприемачи.

Благодарение на сформиралата се общност от специалисти, компании и инвеститори заинтересовани от развитието на споделените офис пространства, този модел, постепенно и устойчиво се превръща от тенденция в стандарт.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вижте оригиналната статия Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин