Pantone Color Institute обяви ултравиолетовото за цвят на 2018-а

27.01.2018, STONEHARD   Прочетете оригиналната статия …

Pantone Color Institute обяви ултравиолетовото за цвят на 2018-а1 - Stonehard

Американската компания Pantone всяка година избира цвят, който определя за цвета на следващата година. Цветът на 2018 година е дълбок и наситен нюанс на лилавото, наречен ултравиолетово.

Ултравиолетовото носи в себе си тайните на необятния космос, мистерията на предстоящото и оново, което мечатем да открием отвъд мястото, в което сме в момента. То ни провокира да преминем своите граници и да се впуснем без страх в непознатото. Необятното нощно небе е символ на това, което е възможно и ни вдъхновява да преследваме един свят отвъд нашия собствен.

От 2000 година Pantone избират цвят на годината. Избраният от тях цвят е пряко свързан с тенденциите в сферата на модата, красотата, интериорния дизайн и др.

Ултравиолетовото е определено като драматичен и провокативен нюанс на лилавото. Цветът на 2018 излъчва оригиналност, изобретателност и мислене в посока на бъдещето.

Вицепрезидентът на Pantone Лори Пресман сподели: "Живеем в сложни времена. Виждаме страха от това да вървим напред и виждаме как хората реагират на този страх. Идеята на този цвят няма нищо общо с политиката, а по-скоро отразява идеята човек да живее без ограничения. Цветът е сложна комбинация от страстното червено-виолетово и наситените индигово лилави нюанси."

Публикуваната статия е превод/ преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с STONEHARD, за да получите разрешение.

Вижте оригиналната статия Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин