Pantone Color Institute обяви ултравиолетовото за цвят на 2018-а

27.01.2018, STONEHARD   Прочетете оригиналната статия …

Американската компания Pantone всяка година избира цвят, който определя за цвета на следващата година. Цветът на 2018 година е дълбок и наситен нюанс на лилавото, наречен ултравиолетово.

Ултравиолетовото носи в себе си тайните на необятния космос, мистерията на предстоящото и оново, което мечатем да открием отвъд мястото, в което сме в момента. То ни провокира да преминем своите граници и да се впуснем без страх в непознатото. Необятното нощно небе е символ на това, което е възможно и ни вдъхновява да преследваме един свят отвъд нашия собствен.

От 2000 година Pantone избират цвят на годината. Избраният от тях цвят е пряко свързан с тенденциите в сферата на модата, красотата, интериорния дизайн и др.

Ултравиолетовото е определено като драматичен и провокативен нюанс на лилавото. Цветът на 2018 излъчва оригиналност, изобретателност и мислене в посока на бъдещето.

Вицепрезидентът на Pantone Лори Пресман сподели: "Живеем в сложни времена. Виждаме страха от това да вървим напред и виждаме как хората реагират на този страх. Идеята на този цвят няма нищо общо с политиката, а по-скоро отразява идеята човек да живее без ограничения. Цветът е сложна комбинация от страстното червено-виолетово и наситените индигово лилави нюанси."

Вижте оригиналната статия Всички новини и статии Абонирайте се за нашия бюлетин